Bergkamp slaat keihard terug: 'Net iets te toevallig; er zijn spelletjes gespeeld'

Bergkamp slaat keihard terug: 'Net iets te toevallig; er zijn spelletjes gespeeld'

05-07-2017 07:00
164

Dennis Bergkamp denkt dat Peter Bosz 'spelletjes' heeft gespeeld om een vertrek naar Borussia Dortmund af te dwingen. De assistent-trainer van Ajax slaat in gesprek met Voetbal International keihard terug naar de oefenmeester.

Bergkamp heeft begrip voor de keuze van Bosz om naar de Duitse topclub te vertrekken. "Wat ik níet begrijp zijn de redenen die ik las. Als je met je ploeg net een Europese finale hebt gespeeld en je hebt geen enkele indicatie over een mogelijk vertrek gegeven; wat is dan opeens het grote probleem? De ene dag zet je de verhoudingen met Ajax op scherp, de volgende dag blijkt er belangstelling van een Europese topclub. Dat is me net iets te toevallig. Dan zijn er spelletjes gespeeld."

"De ochtend van de dag waarop het vertrek van Bosz bekend werd, las ik in sommige kranten omschrijvingen als spijkerhard conflict en dat hij verjaagd zou zijn bij Ajax", vervolgt de voormalig aanvaller. "Kom op, zeg. Ik kan je verzekeren dat deze versie van het verhaal niet bij de clubleiding vandaan komt. Ik loop iets te lang mee om dit soort spelletjes niet te doorzien. Alsof er een bom was gebarsten. Pure waanzin. Ik ben inmiddels bedaard, de scherpste emoties zijn bezonken. Maar het gevoel dat er spelletjes zijn gespeeld zit nog in me. Het is zó onjuist hoe het is gegaan, zó jammer."

Volgens Bergkamp had Bosz er wel een 'halszaak van gemaakt als het echt zo erg was'. "Nu ben ik echter in de kranten afgeschilderd als iemand met wie niet valt samen te werken. Die suggestie werd naar mijn idee gewoon gewekt om de overstap naar een andere club te rechtvaardigen. Dat deugt niet. Dan kom je aan mijn ziel", aldus de 79-voudig international.

Bergkamp erkent dat hij wél voetbalinhoudelijke discussies met Bosz had. "Maar die waren helemaal niet zo scherp. Dat ging over de trainingen bijvoorbeeld. Van mij mocht het langer en intenser, Peter dacht daar anders over. Prima. Je moet elkaar de waarheid kunnen zeggen. Als inhoudelijke discussies achteraf worden uitgelegd als een onwerkbare situatie, dan heb je aan mij een kwaaie."