Blij met transfer naar Feyenoord: Peter Bosz heeft me toen de kans gegeven

Blij met transfer naar Feyenoord: "Peter Bosz heeft me toen de kans gegeven"

05-07-2017 07:25
23

Kevin Diks heeft zijn overstap naar de Europese subtop wellicht te danken aan Peter Bosz. De oud-trainer van Vitesse gaf de toen pas zeventienjarige rechtsback een kans in het eerste elftal van de Arnhemmers. Het leverde hem uiteindelijk een transfer naar Italië op.

"Peter Bosz heeft me toen de kans gegeven. Ik ben aangehaakt in de voorbereiding, mocht bij het eerste blijven en heb eigenlijk direct heel veel minuten gemaakt", zegt Diks in gesprek met De Telegraaf.

Nu is Diks door Fiorentina verhuurd aan Feyenoord, waar hij de opvolger is van Rick Karsdorp. "Karsdorp is hier een grote speler geworden. Ik hoop hier ook zo goed te worden. Ik ben een zelfde type speler. Voor mij is de rol zoals Feyenoord die ziet perfect. Met mijn karakter en hoe ik de rechtsbackpositie zelf wil invullen."

Hij zal in ieder geval de concurrentie aan moeten gaan met Bart Nieuwkoop. "Alleen al voor de winterstop spelen we 28 wedstrijden, dus we zullen allebei op elk moment gereed moeten staan. Met Champions League erbij, ja. Dat is het podium waarop je wilt spelen."