Update: 'PSV-transfer in stroomversnelling: bod van 2 miljoen, delegatie onderweg'

Update: 'PSV-transfer in stroomversnelling: bod van 2 miljoen, delegatie onderweg'

05-07-2017 16:42
129

Andrés Guardado heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Real Betis. De Spanjaarden melden zich deze week in Eindhoven om te onderhandelen met PSV, meldt De Telegraaf. De vraagprijs van twee tot drie miljoen euro vormt geen probleem.

Guardado zat eerder deze zomer al om tafel met Los Angeles FC, maar die gesprekken leverden niets op. Met het oog op het WK wil de dertigjarige middenvelder op niveau blijven spelen. De interesse van Real Betis is saillant, aangezien de club uit Sevilla PSV in 2006 een loer draaide met de transfer van Robert. De Braziliaan werd verkocht voor 3,5 miljoen euro, maar pas na inmenging van de FIFA en het CAS kregen de Eindhovenaren een deel van dat bedrag te zien.

Die slechte ervaringen vormen echter geen belemmering voor PSV. Het bestuur van Betis is inmiddels volledig vernieuwd. Wel zullen er financiële zekerheden worden ingebouwd. Het vertrek van Guardado levert ruimte in het salarishuis op. De Brabantse club wil direct doorpakken met Derrick Luckassen van AZ. Ook Marco van Ginkel is een topprioriteit. Chelsea maakt vooralsnog echter geen haast om te onderhandelen met PSV over een definitieve overname.

"We zijn er volop mee bezig", stelt trainer Phillip Cocu. "Ik hoop over Marco zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen. We gaan niet tot augustus wachten." De oefenmeester haalt overigens geen directe vervanger voor Guardado. Jorrit Hendrix krijgt het vertrouwen.

Update 14.30: Een woordvoerder van PSV laat woensdagmiddag aan NUSport weten dat de Eindhovenaren in onderhandeling zijn met Betis over Guardado. Er moet nu een akkoord worden bereikt over de transfersom die PSV ontvangt voor de Mexicaanse routinier. 

Update 16.42: De transfer van Guardado naar Betis lijkt in een stroomversnelling te raken. Volgens het Eindhovens Dagblad is een delegatie van de Spaanse club onderweg naar Eindhoven. Het eerste bod op de dertigjarige Guardado bedraagt twee miljoen euro.