Swansea City pikt zesde Nederlander op bij Ajax: Het speelt al wel wat weken

Swansea City pikt zesde Nederlander op bij Ajax: "Het speelt al wel wat weken"

05-07-2017 09:55
20

Kees de Boer stapt definitief over van Ajax naar Swansea City. De zeventienjarige middenvelder tekent bij de Premier League-club uit Wales een driejarig contract - en daar is hij apetrots op.

De Boer gaat spelen Swansea's O18. "Dit voelt als een heel bijzondere stap voor mij", vertelt de middenvelder op de website van zijn management Wasserman. "Het speelt wel al wat weken en dat ik hier nu mijn handtekening mag zetten onder een contract, is fantastisch. Ik kan niet wachten om te beginnen."

In mei bracht De Boer al een bezoek aan Swansea, waar met Leroy Fer, Mike van der Hoorn, Marvin Emnes, Luciano Narsingh en nieuweling Erwin Mulder al vijf Nederlanders actief zijn. "Het is voor mij heel bijzonder om te gaan spelen bij een club die actief is in de Premier League. Om uiteindelijk de stap naar het eerste elftal te maken, is het ultieme doel."

Wrokgevoelens jegens Ajax heeft De Boer niet. Integendeel: "Ik ben op mijn elfde bij Ajax terecht gekomen. Het zijn hele mooie jaren geweest, waarin ik veel geleerd en veel vriendschappen opgebouwd heb. Nu is het tijd voor een volgend avontuur."

Lees ook: 'Ajax vindt talent te licht: Premier League-club slaat meteen toe met contract'