In het kort: Blamage van NEC-profs tegen NEC-amateurs, Torres blijft

In het kort: Blamage van NEC-profs tegen NEC-amateurs, Torres blijft

05-07-2017 22:01
16

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

NEC blameert zich tegen eigen amateurs
Degradant NEC is de voorbereiding op het Jupiler League-seizoen niet bepaald sterk begonnen. De Nijmegenaren gingen met 1-0 onderuit tegen de NEC-amateurs, die vier niveaus lager spelen. Younes Corty maakte namens de amateurs het enige doelpunt van de wedstrijd.

Torres blijft bij Atlético Madrid
Fernando Torres heeft zijn contract bij Atlético Madrid met een jaar verlengd. De spits was in het bezit van een aflopende verbintenis. Het nieuwe contract loopt door tot medio 2018. Ondertussen werkt de club ook aan de komst van Diego Costa.

Geen Eredivisie-rentree Pienaar; Koné naar Turkije

Steven Pienaar keert terug naar zijn vaderland Zuid-Afrika. De voormalig middenvelder van onder meer Ajax en Everton gaat spelen voor landskampioen Bidvest Wits. Eerder verklaarde hij tegenover Zuid-Afrikaanse media nog dat hij een terugkeer naar de Eredivisie wel zag zitten. Oud-PSV'er Arouna Koné vertrok deze zomer bij Everton. Hij heeft voor twee jaar getekend bij Sivasspor.

FC Eindhoven strikt 'cupfighter' als trainer
FC Eindhoven heeft een nieuwe trainer. Wilfred van Leeuwen (44) komt over van tweede divisionist VVSB, waarmee hij in 2016 de halve finale van de KNVB Beker bereikte. Het is snel gegaan en VVSB gunt mij deze stap. Dit is voor mij een prachtige kans om aan de slag te gaan in het betaald voetbal", laat Van Leeuwen weten.

Leeuwin werkt aan herstel
Ramon Leeuwin is voorzichtig begonnen met zijn herstel. De verdediger van FC Utrecht liep vorige week onder meer een hersenschudding op na een bizar ongeluk. Hij werd aangereden door een scooter die op de vlucht sloeg voor de politie.

PSV verkoopt 26.500 seizoenkaarten

Het Philips Stadion is komend seizoen weer goed gevuld. De Eindhovenaren verkochten inmiddels 26.500 seizoenkaarten en verwachten dat het net als vorig seizoen 28.000 seizoenkaarten zal verkopen. PSV verkoopt niet meer dan 28.000 seizoenkaarten om ieder thuisduel genoeg losse kaarten te kunnen verkopen. Voor de club is dat financieel aantrekkelijker.

Chapecoense ontslaat Mancini
Het Braziliaans Chapecoense neemt na zeven maanden afscheid van Vágner Mancini. De trainer werd de vervanger van de overleden Caio Júnior en moest de club terug helpen 'uit de as te doen herrijzen'. De oefenmeester slaagde er echter niet in om goede prestaties neer te zetten. In de eerste elf competitieduels pakte de club slechts veertien punten, waardoor het drie punten boven de degradatiestreep staat.

Haller op dreef bij Eintracht Frankfurt
Sébastien Haller heeft tijdens zijn officieuze debuut voor Eintracht Frankfurt direct laten zien wat de club van hem kan verwachten. De oud-speler van FC Utrecht wist vijf keer het net te vinden tijdens een oefenwedstrijd met de amateurs van SV Heftrich. Eintracht Frankfurt won het duel met 15-0.

Huddersfield Town breekt eigen transferrecord
Steve Mounié maakt de overstap van Montpellier naar Huddersfield Town. De aanvaller komt voor bedrag van ongeveer dertien miljoen over naar de Premier League-club. Daarmee breekt Huddersfield Town het eigen transferrecord. Nog nooit betaalde de club zoveel geld voor een speler. De 22-jarige aanvaller wist afgelopen seizoen vijftien keer te scoren in het shirt van Montpellier.