'Dat vrij snel werd bepaald dat wij niet meer meededen, is pijnlijk voor PSV'

'Dat vrij snel werd bepaald dat wij niet meer meededen, is pijnlijk voor PSV'

05-07-2017 19:48
52

Bart Ramselaar denkt dat hij een belangrijke rol kan spelen in de jacht op sportieve revanche bij PSV. Volgens de 21-jarige middenvelder zijn de Eindhovenaren toe aan 'verfrissing'.

"Dat eigenlijk al vrij snel werd bepaald dat wij niet meer meededen om de titel was vrij pijnlijk voor een club als PSV", zegt Ramselaar over het afgelopen seizoen tegen Voetbal International. "Waar het door kwam, weet ik niet, maar het leek soms alsof na twee gewonnen titels niet iedereen nog even hongerig was ook het derde kampioenschap op rij binnen te slepen."

"Zoiets gaat niet bewust, want iedereen wil wel, maar het sluipt er dan zo in", vervolgt de oud-speler van FC Utrecht, die een belangrijke rol hoopt te spelen dit seizoen. "Maar nu is het: nieuwe ronden, nieuwe kansen. En ik denk dat ik dit seizoen in die verfrissing een belangrijke rol kan hebben. Daar hoop ik ook echt op en daar wil ik vol voor gaan."

Ook Luuk de Jong aast op eerherstel. "Wij balen er nog steeds verschrikkelijk van dat het zo is gelopen. Ik heb nog steeds het gevoel dat wij de sterkste selectie hadden, maar we hebben dat niet laten zien. Iedereen verwacht van me dat ik weer net zo veel zal gaan scoren als in mijn eerste twee seizoenen. Die verwachting is logisch, daarom baal ik er ook verschrikkelijk van als dat niet lukt."