Spits verrast met Feyenoord-vertrek: Ik denk dat ze niet heel blij zijn

Spits verrast met Feyenoord-vertrek: "Ik denk dat ze niet heel blij zijn"

05-07-2017 20:57
44

Nigel Robertha heeft Feyenoord uit eigen beweging verlaten voor SC Cambuur. Dat vertelt de negentienjarige spits aan FR12. Feyenoord wilde zijn contract wel verlengen, maar Robertha gaat voor meer speelkansen.

"De club wilde mijn contract verlengen, maar ze gaven ook aan dat ik komend seizoen niet in de plannen van het eerste elftal zou voorkomen", zegt Robertha, die voor twee jaar bij Cambuur tekende, tegen de supporterswebsite. Eerder was het nog een optie om te verlengen en verhuurd te worden. "En dat wilde Feyenoord ook, maar ik zag het toch niet zitten."

"Als ik verhuurd zou worden aan bijvoorbeeld FC Den Bosch zouden zij niet echt bezig zijn met mijn ontwikkeling. Ik wilde ook niet per se naar een andere club, maar ik wilde wel een plek waar ik mezelf kon ontwikkelen. Bij Feyenoord zou dat komend seizoen moeilijk worden." Er waren clubs uit de Eredivisie met interesse. "Maar dat was eigenlijk hetzelfde verhaal als Feyenoord. Als ik daar niet aan de bak zou komen, zou ik ook bij een tweede elftal moeten gaan spelen. Dat leek me niks."

"Ik weet niet hoe Feyenoord tegen de situatie aankijkt, ik denk niet dat ze heel blij zijn", vervolgt Robertha tegen FR12. "Ik heb zelf niet met Martin van Geel gesproken over mijn vertrek, alleen mijn zaakwaarnemer. Het is wel mooi dat de club mij transfervrij liet vertrekken en wie weet komt Feyenoord in de toekomst ooit nog eens op mijn pad."