Emanuelson hoopt op Eredivisie-contract: 'Snak ernaar om terug te keren'

Emanuelson hoopt op Eredivisie-contract: 'Snak ernaar om terug te keren'

06-07-2017 07:13
35

Urby Emanuelson hoopt zijn carrière bij FC Utrecht te hervatten. De 31-jarige oud-Ajacied loopt momenteel mee met de eredivisionist, om te kijken of er een verdere samenwerking in het vat zit. Emanuelson maakte woensdag zelfs al zijn debuut in het oefenduel met het Russische FC Ufa (0-1 verlies).

Emanuelson hoopt dat Utrecht hem wil contracteren. "Anders was ik hier niet", zegt hij in De Telegraaf. "Alleen, in de voetballerij weet je nooit hoe het loopt. Misschien komt er wel een buitenlandse club. Maar ik snak er eerlijk gezegd naar om terug te keren naar Nederland. Utrecht speelt dynamisch voetbal en ik ben een dynamische speler. Dat zou prima bij elkaar kunnen passen. We gaan het zien."

Momenteel is Emanuelson clubloos, nadat zijn avontuur bij Sheffield Wednesday ten einde is gekomen. "Ik train voor mezelf, dat is anders dan in een groep. Daarom ben ik FC Utrecht dankbaar dat ik hier mag zijn. Een voorbereiding wil je vanaf het begin meemaken. Als je later instroomt, heb je altijd een inhaalslag te maken."

Ondanks dat Emanuelson bij grote clubs als Ajax en AC Milan heeft gespeeld, voelt hij zich niet te groot voor een club als Utrecht. "Integendeel. De voetballerij is een harde, moeilijke wereld. Waarin het lastig is om uit te vinden wie je kunt vertrouwen. Maar ik heb ook veel vrienden gemaakt, gezien en geleerd. Gevoetbald voor de prijzen en om te overleven. Je moet koesteren wat je hebt."