Koeman na 85 miljoen op zoek naar Lukaku-opvolger: 9 opties voor Everton

Koeman na 85 miljoen op zoek naar Lukaku-opvolger: 9 opties voor Everton

06-07-2017 14:00
57

De portemonnee van Everton en manager Ronald Koeman wordt goed gespekt door het aanstaande vertrek van Romelu Lukaku voor 85 (!) miljoen euro naar Manchester United. Koeman mag na eerdere grote uitgaven nu weer met een monsterbedrag de transfermarkt op voor een nieuwe spits.

Sandro Ramirez (14 goals) maakte al de overstap van Málaga naar Everton voor een bedrag van zes miljoen euro, maar het is onwaarschijnlijk dat de club, die deze zomer al 95 miljoen euro uitgaf, het alleen met hem in de spits aandurft komend seizoen. Gezien de ambities om de top te bestormen zal de club hoger gaan mikken en op zoek gaan naar een spits die er minimaal twintig kan inschieten. VoetbalPrimeur zet negen opties op een rij.

De Lukaku-route
Michy Batshuayi (Chelsea)
Op dit moment net iets te licht voor Chelsea, maar Lukaku verliet de Londense club ook drie jaar geleden om groot te worden bij Everton. Batshuayi is nog maar 23 jaar, maar heeft zich bewezen als doelpuntenmaker en heeft nog een grote toekomst voor zich, mogelijk bij Everton.

Kelechi Iheanacho (Manchester City)
Een groot Manchester City-talent dat vanwege een gebrek aan speelkansen wil vertrekken en voor dertig miljoen euro opgehaald kan worden. Het risico zou iets groter zijn voor Everton, daar Iheanacho zich nog niet een heel seizoen als basisspeler heeft bewezen, maar hij is pas twintig jaar en ontzettend scherp voor de goal. Mogelijk dat een stapje terug hem tot Lukaku-achtige hoogten kan brengen.

De andere Premier League-kandidaat
Olivier Giroud (Arsenal)
In Engelse media wordt Giroud in verband gebracht met een transfer naar Arsenal. Door de komst van Alexandre Lacazette lijken de speelkansen van de spits fors af te nemen, maar ondanks het feit dat hij lang niet altijd basisspeler is bij Arsenal is hij toch altijd goed voor een Premier League-goaltje of vijftien.

De buitenlandse kansen
Raul Jimenez (Benfica)
Portugese media wisten eerder deze week te melden dat Everton een bod van ruim 40 miljoen euro bij Benfica zou hebben neergelegd voor de Mexicaan Raul Jimenez. De 26-jarige aanvaller, geen bassispeler bij de Portugese club, zou echter vijftig miljoen euro moeten kosten. Daarmee lijkt de interesse van Everton wel een beetje bekoeld.

Moussa Dembélé (Celtic)
Pas twintig jaar en een garantie voor veel goals. De Fransman wordt begeerd door grote clubs vanwege zijn indrukwekkende spel bij Celtic en Everton kan zomaar een een ideale club zijn voor Dembélé om nu ook de Premier League te veroveren.

Anthony Modeste (1.FC Köln)
Een topschutter op leeftijd (29), maar wel een laatbloeier die een geweldig seizoen in de Bundesliga achter de rug heeft met liefst 25 competitiegoals. Modeste zag eerder een transfer van 30 miljoen euro naar China klappen en staat nog altijd open voor een vertrek bij Köln.

De Eredivisie-opties
Kasper Dolberg (Ajax)
Dolberg werd al vaker gelinkt aan het Everton van Koeman en nu er een vacature is ontstaan en de manager een klap met geld krijgt om een nieuwe spits aan te trekken, is de Deen van Ajax het risicootje misschien wel waard. Dolberg is duur, maar uiterst koel voor de goal en kan als hij het eerste jaar rustig gebracht wordt snel de Premier League veroveren.

Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
Ook Jörgensen werd al eens genoemd bij Everton en dat was opmerkelijk, daar Koeman eind vorig seizoen nog aangaf dat hij de spits niet goed genoeg vond voor de subtop van de Premier League. Misschien dat wat extra scoutingstripjes Koeman op andere gedachten hebben gebracht. Duidelijk is in ieder geval dat de manager graag in de Eredivisie shopt.

De (eigenlijk te dure) droomkandidaat
Andrea Belotti (Torino)
Met een clausule van liefst honderd miljoen euro voor buitenlandse clubs lijkt dit een niet heel realistische optie, maar dromen mag altijd als je de zulke grote ambities toont als Everton. Belotti is met 26 goals in de Serie A en zijn 23 jaar een van de meest interessante spelers op de transfermarkt dit seizoen. Nog één jaartje en de grote clubs slaan toe, dus het zou nu of nooit zijn voor Koeman, als er nog flink wat miljoenen van de vraagprijs af te troggelen zijn.