'Vitesse meldt zich officieel, Ajax nog niet; arbitragezaak ligt op de loer'

'Vitesse meldt zich officieel, Ajax nog niet; arbitragezaak ligt op de loer'

07-07-2017 07:28
50

Uit de Eredivisie is veel belangstelling voor Ferdi Kadioglu, maar tot nu toe heeft alleen Vitesse zich bij NEC gemeld. De zeventienjarige middenvelder van de Nijmegenaren kan naast binnenlandse interesse ook rekenen op belangstelling uit Turkije.

Dat meldt de Gelderlander. Of Kadioglu komend seizoen voor Vitesse gaat spelen is zeer de vraag. Technisch directeur van NEC Remco Oversier acht een transfer volgens de ochtendkrant 'niet bespreekbaar'. De Jupiler League-club wil de hoofdprijs voor Kadioglu hebben. Dat is een bedrag boven de miljoen euro.

Die vraagprijs moet clubs afschrikken, maar ondanks dat zet het kamp Kadioglu vol in op een vertrek bij NEC. Bij Vitesse is hij onder grotere weerstand verzekerd van Eredivisie-voetbal én kan hij in de Europa League spelen. De Gelderlander meldde vorige maand dat ook Ajax en FC Utrecht in de markt zijn voor Kadioglu. De clubs hebben zich vooralsnog niet bij NEC gemeld.

Het kamp Kadioglu heeft vorig jaar gesprekken over een nieuw contract afgebroken. De middenvelder heeft nog een beginnersovereenkomst tot 2019. Een conflict ligt op de loer. Bij een sterk verbeterde financiële én sportieve aanbieding kan Kadioglu via een arbitragezaak een transfer afdwingen. In dat geval wordt er een 'realistische vergoedingssom' vastgesteld.