Sno houdt het voor gezien en levert contract in: Privé zware tijd achter de rug

Sno houdt het voor gezien en levert contract in: "Privé zware tijd achter de rug"

07-07-2017 11:20
5

Evander Sno heeft zijn doorlopende contract bij RKC Waalwijk met onmiddellijke ingang laten ontbinden. De nummer tien van de voorbije Jupiler League-jaargang heeft dat vrijdagochtend via de eigen website bekendgemaakt.

Volgens Ton Verkerk, coördinator voetbalzaken bij RKC, heeft Sno het besluit genomen vanwege privéredenen. "Evander heeft privé een zware tijd achter de rug en zijn privé situatie slokt veel van zijn tijd en energie op. Mede hierdoor heeft Evander aangegeven erg veel moeite te hebben met de afstand Amsterdam – Waalwijk en heeft hij de club gevraagd mee te denken in een oplossing. Uiteraard betreuren wij het afscheid van de speler Evander Sno, maar denken wij als club mee met de mens Evander Sno."

Of Sno doorgaat met voetballen, is vooralsnog onduidelijk. De dertigjarige middenvelder heeft een bewogen carrière achter de rug. Als speler van Ajax werd hij geveld door een hartstilstand, waarna hij zich herpakte bij RKC, destijds actief in de Eredivisie. Afgelopen winter keerde hij terug in Waalwijk, maar hij belandde tussentijds in de rechtszaal.