Tete-vertrek bij Ajax definitief: Ik moet ophangen, word nu gekeurd

Tete-vertrek bij Ajax definitief: "Ik moet ophangen, word nu gekeurd"

07-07-2017 12:52
115

Kenny Tete verlaat Ajax voor Olympique Lyon. Die berichtgeving van Voetbal International heeft hij vrijdag zelf bevestigd. De rechtsback zocht al langer naar een uitweg bij Ajax nadat hij vorig seizoen tweede keus was achter de nieuwe captain van de Amsterdammers, Joël Veltman.

Tete is deze week al niet met Ajax op trainingskamp in Oostenrijk zodat hij kon onderhandelen met geïnteresseerde partijen. De rechtsback is er nu uitgekomen met Olympique Lyon. Aan De Telegraaf bevestigt de verdediger inmiddels dat hij naar de Fransen gaat. "Maar ik moet ophangen, ik word nu gekeurd." Snel zal hij een meerjarig contract tekenen bij de club van Memphis Depay en Bertrand Traoré.

Tete had nog een contract tot medio 2018 bij Ajax, maar zinspeelde al langer op een vertrek uit Amsterdam. Enkele weken geleden had de back al de kans om voor drie miljoen euro naar Galatasaray te verkassen, maar hij wees een aanbieding af om naar een grotere competitie te vertrekken. Ook Crystal Palace, Juventus en Internazionale werden met Tete in verband gebracht.