In het kort: Nederlandse goalie naar Engeland, Telstar contracteert international

In het kort: Nederlandse goalie naar Engeland, Telstar contracteert international

07-07-2017 23:45
14

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Nederlandse doelman verkast naar Engeland
De Nederlandse doelman Wieger Sietsma vertrekt naar MK Dons. De sluitpost tekent een tweejarig contract bij de formatie uit de League One, nadat hij sc Heerenveen verlaten had. Sietsma liep al stage bij Dons. Die periode is van beide kanten goed bevallen.

Telstar contracteert international
Telstar heeft zich versterkt met een international. De Luxemburger Gerson Rodrigues maakt de overstap naar de Jupiler League. Een maand geleden stond hij namens Luxemburg nog in De Kuip tegenover het Nederlands elftal. De 22-jarige Rodrigues was transfervrij, nadat hij vorig jaar vertrok bij het Luxemburgse CS Fola Esch.

Messi krijgt boete in plaats van celstraf
Uitstekend nieuws voor Lionel Messi. De celstraf van 21 maanden die tegen de sterspeler van FC Barcelona was geëist, wordt omgezet in een boete. Dat heeft de rechtbank in Madrid vrijdag besloten. Een bedrag van 250.000 euro dient Messi nu over te maken, nadat hij in juli schuldig werd bevonden aan belastingfraude. De Argentijnse sterspeler zou tussen 2007 en 2009 de belastingdienst voor een bedrag van 4,1 miljoen euro hebben benadeeld door inkomsten uit portretrechten te verzwijgen.

Bruma traint weer 
Jeffrey Bruma stond vrijdag sinds een lange tijd weer op het trainingsveld van VfL Wolfsburg. De verdediger trainde na een slepende blessure weer individueel. Begin maart dit jaar liep de 25-jarige verdediger een knieblessure op tijdens een duel met FSV Mainz 05 (1-1).

Atalanta neemt back van Gent over
Timothy Castagne ruilt KRC Genk in voor Atalanta Bergamo. Dat bevestigt de Serie A-club vrijdagmiddag. De Italianen waren deze zomer op zoek naar een rechtsback en kwamen uit bij de 21-jarige Belg. Hoeveel Castagne oplevert voor Genk, is niet bekend. Wel meldt Atalanta, dat komend seizoen Europa League speelt, dat een afkoopsom van zes miljoen euro is opgenomen in het contract van de jeugdinternational.

ADO trekt naar China
ADO Den Haag belegt tussen 26 en 30 juli een trainingskamp in China, aldus Omroep West. De trip is bedoeld om de banden met investeerder United Vansen aan te halen. In China speelt ADO een oefenwedstrijd tegen Beijing Enterprises.

Oudgediende maakt promotie bij Feyenoord-jeugd
Cor Adriaanse wordt volgend seizoen trainer van Feyenoord Onder 19. Dit meldt de regerend landskampioen via de clubsite. De 61-jarige oud-verdediger wordt de opvolger van Damien Hertog, die bij APOEL Nicosia trainer Mario Been gaat assisteren. Adriaanse is al sinds 1996 actief in de jeugdopleiding van de Rotterdammers en had vorig seizoen Feyenoord onder 17 onder zijn hoede.