Ajax strikt weer doelman: Eén van de mooiste momenten uit mijn leven

Ajax strikt weer doelman: "Eén van de mooiste momenten uit mijn leven"

07-07-2017 15:08
75

Ajax heeft zich opnieuw versterkt met een doelman. Dominik Kotarski komt over van Dinamo Zagreb en tekent in Amsterdam een driejarig contract.

Dat bevestigt Ajax vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Kotarski is een zeventienjarige doelman, die in Kroatië te boek staat als een groot talent. Hij werd de afgelopen weken al voorzichting met een move naar Amsterdam in verband gebracht.

Kotarski wordt zodra hij zijn achttiende verjaardag heeft gevierd - op 10 februari 2018 - toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax. Hij gaat eerst aan de slag bij O19. De Kroaat beschrijft zichzelf als een 'moderne keeper'. "Ik ben iemand die graag meevoetbalt en van m'n lijn afkomt. Het voetballende gedeelte ligt mij wel."

"Ik ben heel erg blij en trots", reageert Kotarski op de website van zijn nieuwe club. "Het is één van de mooiste momenten uit mijn leven. Het is een eer om voor Ajax te mogen gaan spelen, één van de grootste clubs uit Europa. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten om te gaan trainen."

Na Benjamin van Leer en Issam El Maach is Kotarski de derde doelman die deze zomer de overstap maakt naar Ajax. Van Leer is overgenomen van Roda JC als stand-in van André Onana, terwijl El Maach overkwam van Vitesse. Ook hij gaat aan de slag in de Ajax-opleiding.