'Alves heeft droomtransfer te pakken: vleugelverdediger tekent volgende week'

'Alves heeft droomtransfer te pakken: vleugelverdediger tekent volgende week'

07-07-2017 16:38
15

Dani Alves tekent volgende week een tweejarig contract bij Manchester City. Dat meldt The Daily Mail vrijdag. De verdediger van Juventus wordt al geruime tijd in verband gebracht met de Premier League-club.

Alves liet deze zomer aan Juventus weten te azen op een nieuw avontuur. De Italianen accepteerden zijn wens, en besloten zijn contract te ontbinden. Alves kan zodoende gratis en voor niets een transfer maken. City zou naar verluidt zijn ideale bestemming zijn. Alves speelde afgelopen seizoen, na een periode van acht jaar bij FC Barcelona bij Juventus, waar hij de landstitel en de beker won. De Braziliaan was bovendien goed voor zes goals en zeven assists. 

Indien de deal doorgaat, wordt Alves bij Manchester City herenigd met Pep Guardiola, met wie hij bij FC Barcelona tussen 2008 en 2012 samenwerkte. Alves en Guardiola pakten samen liefst twaalf prijzen bij Barcelona: de landstitel (drie keer), de Copa del Rey (twee keer), de Champions League (twee keer), de Supercopa (drie keer) en de WK-titel voor clubs (twee keer).