De Visser stemt in met PSV-transfer: 'Maakte indruk op mij, heel snelle jongen'

De Visser stemt in met PSV-transfer: 'Maakte indruk op mij, heel snelle jongen'

07-07-2017 19:55
15

Piet de Visser denkt dat PSV een goede slag heeft geslagen met de komst van Hirving Lozano. De meesterscout zag de 21-jarige aanvaller al meermaals aan het werk.

Lozano is na Carlos Salcido, Francisco Maza Rodríguez, Andrés Guardado en Héctor Moreno de vijfde Mexicaan ooit bij PSV. "Het heeft vast geholpen dat die jongens het eerder goed hebben gedaan bij PSV. Ik neem aan dat Lozano hen even heeft gebeld of gesproken bij de nationale ploeg", zegt De Visser tegen ELF Voetbal.

"Hij is een hele interessante speler", vervolgt de Nederlandse scout. "Als jeugdspeler heb ik Lozano al een aantal keer gezien. Op welke toernooien dat was zou ik heel even in mijn rapporten moeten nakijken. Maar de laatste keer dat ik Lozano wat vaker heb bekeken was tijdens de Copa América Centenario, vorig jaar zomer. Lozano maakte toen indruk op mij, als invaller."

"Hij is een hele snelle jongen op de vleugels", omschrijft De Visser. "Maar wel efficiënt snel, zoals ik dat noem. Hij behoudt de controle over zijn lichaam op hoge snelheid. Je hebt ook jongens die heel erg snel zijn, maar daar bijna geen raad mee weten. Bij Lozano hoef je de hekken niet open te zetten."