Been: 'Ik besefte dat ik mijn zus nooit meer zou zien als ik zou vertrekken'

Been: 'Ik besefte dat ik mijn zus nooit meer zou zien als ik zou vertrekken'

08-07-2017 07:06
7

Mario Been is sinds deze zomer hoofdtrainer bij het Cypriotische APOEL Nicosia, maar het had weinig gescheeld of hij was ermee gestopt. De dood van zijn zus Silvia zette hem aan het denken.

Been zag in januari 2015 een overstap naar APOEL afketsen en even later stond rivaal Omonia Nicosia op de stoep. De deal leek rond. "Maar in die periode ging de gezondheid van mijn zus Silvia snel achteruit", vertelt Been aan het Algemeen Dagblad. "Het contract was opgesteld, maar op het laatste moment besloot ik ervan af te zien. Ik realiseerde mij dat ik mijn zus nooit meer zou zien als ik zou vertrekken naar Cyprus."

Zijn zus overleed en Been leek door zijn televisiecontracten bij FOX Sports en in België klaar met het leven van voetbaltrainer. "Ik heb serieus gedacht dat ik gewoon geen club meer zou gaan trainen. De dood van mijn zus, pas 54 jaar, heeft daar een grote rol in gespeeld. Er werd bij haar kanker geconstateerd en binnen een jaar was ze helaas overleden. Dat zet je aan het denken, hoor."

Via Fenerbahçe, als assistent van Dick Advocaat, rolde Been echter toch weer in het trainersvak. Met APOEL Nicosia mikte hij op de landstitel op Cyprus en succes in de Champions League.