Malmö ontbindt contract met Ajax-flop Sana: direct nieuwe club

Malmö ontbindt contract met Ajax-flop Sana: direct nieuwe club

08-07-2017 12:15
17

De carrière van Tobias Sana komt nog altijd niet echt van de grond. De Ajax-flop heeft zijn contract bij Malmö FF ontbonden zien worden.

De inmiddels 27-jarige Sana werd in de winter van 2015 door Malmö overgenomen van Ajax, waar hij nooit wist door te breken. De Zweedse aanvallende middenvelder speelde tweeënhalf seizoen in Amsterdam en kwam tot zeventien competitieoptredens en 26 wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League. Voor de hoofdmacht scoorde hij viermaal.

Sana heeft na het ontbinden van zijn contract bij Malmö, waar hij dit kalenderjaar slechts één keer in actie kwam, direct een nieuwe club gevonden. De tweebenige Zweed verkast naar het Deense Aarhus. "De club heeft veel succes gehad in de tijd van Tobias hier", zegt Malmö-directeur Daniel Andersson. "Hij heeft zijn aandeel daarin gehad, ook al speelde hij niet veel. Hij is een geweldige kerel met een goed humeur en een positieve energie die aanstekelijk werkte op de groep. Tobias heeft bij ons zijn volledige potentieel niet benut en daarom hebben we besloten zijn contract voortijdig te beëindigen."