Update: 'Eredivisie-transfer Veldwijk dichterbij: onderhandelingen bevestigd'

Update: 'Eredivisie-transfer Veldwijk dichterbij: onderhandelingen bevestigd'

08-07-2017 22:35
13

Lars Veldwijk bevestigt dat hij komend seizoen in de Eredivisie gaat spelen. De spits van Aalesunds FK, die verhuurd wordt door KV Kortrijk, wilde niet zeggen voor welke club hij gaat tekenen, maar vermoedelijk gaat het om FC Groningen.

"Ik ga volgende week voor een goede Nederlandse club tekenen", wilde Veldwijk kwijt aan Aftenposten. Er zijn voldoende redenen om aan te nemen dat het om Groningen gaat, omdat trainer Ernest Faber en algemeen directeur Hans Nijland in Noorwegen waren om een spits te bekijken.

Diverse media brachten Veldwijk vervolgens in verband met Groningen. Eerder werd hij ook aan Vitesse gelinkt, maar de Arnhemmers hebben in de persoon van Tim Matavz de opvolger van Ricky van Wolfswinkel al in huis. Veldwijk kwam in Nederland eerder uit voor FC Volendam, FC Utrecht, FC Dordrecht, Excelsior en PEC Zwolle.

Update 22.33: Tegenover RTV Noord heeft technisch directeur Matthias Leterme van Kortrijk bevestigd dat zijn club en Groningen onderhandelen over een transfer van Veldwijk. Het contract van de spits loopt nog door tot 2020.