'Van Dijk is houding Southampton zat en stuurt aan op transfer naar droomclub'

'Van Dijk is houding Southampton zat en stuurt aan op transfer naar droomclub'

09-07-2017 07:14
14

Virgil van Dijk begint schoon genoeg te krijgen van de starre houding van Southampton op de transfermarkt. De Nederlandse verdediger wil een overgang naar Liverpool afdwingen.

Dat meldt The Daily Mirror. Van Dijk, die zaterdag zijn 26e verjaardag vierde, is vastbesloten om deze zomer naar The Reds te vertrekken. Dat is ook de enige club waar hij interesse in heeft. Liverpool trok zich eerder nog terug uit de strijd, nadat het achter de rug van Southampton om contact had gezocht met Van Dijk, maar manager Jürgen Klopp is vastberaden een nieuwe verdediger te halen.

The Saints maakten al meermaals duidelijk dat de Oranje-international niet te koop is, maar de nieuwe manager Mauricio Pellegrino wil geen ontevreden spelers. Nu Van Dijk zelf nadrukkelijk aanstuurt op een vertrek en alleen naar Liverpool wil, drukt dat mogelijk wel de transfersom. Bovendien zijn andere gegadigden voor Van Dijk, zoals Manchester United en Chelsea, inmiddels afgehaakt.

Manager José Mourinho haalde inmiddels Victor Lindelöf naar Old Trafford, terwijl Chelsea dicht bij een deal is met AS Roma voor Antonio Rüdiger. Van Dijk stond ook bij Manchester City op de radar, maar het is de vraag of die club nu nog actie onderneemt. Volgens de boulevardkrant lijkt het transferbedrag daardoor niet boven de 56 miljoen euro uit te komen.