Hartprobleem Nouri blijft incident: Ajax traint altijd met hartslagmeters

Hartprobleem Nouri blijft incident: "Ajax traint altijd met hartslagmeters"

10-07-2017 06:56
25

De gebeurtenis rond Abdelhak Nouri bezorgde zaterdag iedereen rillingen, maar het is zeker niet de eerste keer dat een voetballer op het veld wordt getroffen door hartproblemen. Edwin Goedhart, voormalig dokter van Ajax, reageert.

In de uren nadat Nouri in elkaar zakte op het veld, werd op social media veel gerept over 'de zoveelste voetballer' die wordt getroffen door hartritmestoornissen. Goedhart kan zich voorstellen dat die indruk bestaat. "Ze krijgen veel media-aandacht", zegt de huidige arts van het Nederlands elftal in De Telegraaf.

"Precieze cijfers zijn niet bekend, maar ik zou niet kunnen bedenken waarom het bij voetballers meer voor zou komen dan bij andere sporters. Profvoetballers worden uitermate goed gescreend. Een voetballer krijgt elk jaar een hartfilmpje. Ajax traint bovendien altijd met hartslagmeters."

Bij het incident rond Nouri werd een defibrillator ingezet. Goedhart: "In alle Nederlandse stadions is een defibrillator aanwezig en ik schat in bij 85 procent van de amateurs. Dat hebben we in Nederland goed voor elkaar. Maar er blijft altijd een mate van onzekerheid. Want niet alles is te detecteren. We weten nog niet alles."