Ajax-aanwinst: 'Ook wel eens uit boosheid tegen een prullenbak getrapt'

Ajax-aanwinst: 'Ook wel eens uit boosheid tegen een prullenbak getrapt'

11-07-2017 15:19
15

Benjamin van Leer voelde afgelopen seizoen een enorme druk bij Roda JC. Alle ogen waren op de in vorm stekende doelman gericht, vooral tijdens de nacompetitie.

Een 'enorme druk' viel voor Van Leer weg, toen het laatste fluitsignaal van het seizoen klonk. "Alsof er een gewicht van tachtig kilo van mijn schouders viel. Die druk was er vooral omdat ik wist dat wij als verdediging niet goed speelden, we zouden degraderen. Achteraf gaf het me veel voldoening dat we drie van de vier nacompetitieduels de nul hebben gehouden", aldus Van Leer, die deze zomer de overstap maakte naar Ajax, op de website van Roda JC.

Wedden

Meer odds

De grote druk die hij ervoer, liet hij niet zien voor de camera. "Emoties probeer ik binnenskamers te houden. Ik heb heus ook wel eens uit boosheid tegen een prullenbak getrapt in de kleedkamer. Zoiets doe ik niet als er camera's bij zijn", zegt de goalie.

"Ik heb het er wel eens met Nathan Rutjes over. Hij zegt altijd dat hij niet goed is in mediatraining omdat hij zegt wat hij vindt. Ik vind dat dat ook mag. Ik hoef niet altijd van die standaard antwoorden te geven als we doen het met zijn allen en in de spiegel kijken", besluit Van Leer, die vorige week op trainingskamp bij zijn nieuwe club Ajax een scheurtje in een bilspier opliep.