Update: BBC meldt United-transfer: aanvaller verkast voor miljoenen naar Sociedad

Update: BBC meldt United-transfer: aanvaller verkast voor miljoenen naar Sociedad

12-07-2017 10:55
16

Adnan Januzaj vertrekt binnen afzienbare tijd naar Real Sociedad. De aanvaller van Manchester United tekent snel een contract bij de Spaanse club, meldt Manchester Evening News dinsdag.

Januzaj hoopt met zijn overstap naar Real Sociedad zijn carrière een nieuw leven in te blazen. De Belg maakte in 2013 zijn debuut bij United onder manager David Moyes. De wereld leek aan zijn voeten te liggen, maar slagen deed hij nooit bij United.

Januzaj werd een seizoen aan Borussia Dortmund verhuurd. Daar kwam hij slechts tot zes duels. Het jaar daarop werd hij bij Sunderland gestald; ook daar kon Januzaj geen potten breken. Real Sociedad heeft desalniettemin vertrouwen in de Belg. 

Eerder meldde France Football al dat er een akkoord was bereikt tussen Manchester United en Real Sociedad. Volgens het Franse medium zouden de Spanjaarden elf miljoen euro willen betalen voor Januzaj, die op Old Trafford nog een contract heeft tot medio 2018.

Update 12/7 10.55: Volgens de BBC zijn Manchester United en Real Sociedad definitief tot een akkoord gekomen. Januzaj gaat voor elf miljoen euro verkassen naar Spanje. Real Sociedad eindigde vorig seizoen op de zesde plek in de Primera Division.