Ik ben realistisch genoeg om te weten dat Eredivisie-clubs niet in de rij staan

"Ik ben realistisch genoeg om te weten dat Eredivisie-clubs niet in de rij staan"

11-07-2017 19:08
10

Leon de Kogel bulkt van revanchegevoelens na een mislukt seizoen, waarin hij met Go Ahead Eagles degradeerde in de Eredivisie. De 25-jarige spits was afgelopen weekend in de oefenwedstrijd tegen Terwolde meteen op schot met drie goals (13-0).

"Scoren is het mooiste wat er is, ook tegen amateurs. Zeker als het zó lang geleden is", zegt De Kogel tegen De Stentor. Hij scoorde in de Eredivisie slechts één keer in 21 optredens. "In maart, de 2-2 in de 89ste minuut. Het had belangrijk kunnen zijn, maar dat was het achteraf gezien niet. Het was gewoon een kloteseizoen. Voor mij, voor de club, voor iedereen."

Wedden

Meer odds

"Ik heb te weinig laten zien. Heel frustrerend", vervolgt De Kogel, die zich in de Jupiler League wil revancheren. "Ik ben hier nog niet klaar hier en wil me dit seizoen laten zien. Nee, een vertrek is niet aan de orde. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat Eredivisie-clubs niet in de rij staan voor mij en in de Eerste Divisie speel ik al bij een van de topclubs. Ik geloof in een mooi jaar in Deventer."

De Kogel moest daar wel van overtuigd worden. "Ik was in mei best sceptisch over de toekomst van GA Eagles. Ik heb gesproken met Dennis Bekking en trainer Leon Vlemmings. Zij overtuigden me van hun sportieve plannen en ik ben positief verrast. Het is nog vroeg, maar we hebben een heel aardig ploegje op het veld staan."