'Met Veltman was ik goed en Boer was erg belangrijk voor mij en het team'

'Met Veltman was ik goed en Boer was erg belangrijk voor mij en het team'

11-07-2017 19:49
7

Heiko Westermann vindt het een goede keuze om Joël Veltman aan te wijzen als nieuwe aanvoerder van Ajax. De 33-jarige Duitser vertrekt al na één seizoen uit Amsterdam, maar heeft een goede indruk gekregen van de club en de spelers.

"Ik ga de jonge gasten wel missen, heb veel tijd met hen gedeeld. Het zijn echt leuke gasten", zegt Westermann, die aan de slag gaat bij Austria Wien, tegen Ajax Showtime. "Ik wens ze het beste, maar ik wilde zelf meer spelen. Dat is de reden voor mij geweest om te vertrekken. Wie mijn beste maten waren? Ik kon met iedereen goed opschieten."

"Maar met Joël Veltman was ik goed en Diederik Boer was erg belangrijk voor mij, maar ook voor het hele team", vervolgt Westermann. "Hij heeft veel ervaring en dat is belangrijk voor zo'n jonge groep. Dat geldt ook voor Lasse Schöne eigenlijk."

De routinier staat achter de keuze van trainer Marcel Keizer om Veltman te benoemen tot nieuwe aanvoerder. "Het is voor mij de juiste beslissing. Hij is echt een honderd procent voetballer en honderd procent Ajax. Hij heeft de juiste mentaliteit. Wat heb je nog meer nodig?"