Labylle krijgt nieuwe kans: 'Leroy is van toegevoegde waarde in de Eredivisie'

Labylle krijgt nieuwe kans: 'Leroy is van toegevoegde waarde in de Eredivisie'

Gepubliceerd: woensdag 12 juli 2017 om 07:14wo 12-07-2017 om 07:14

Leroy Labylle speelt de komende twee seizoenen voor VVV-Venlo. De 26-jarige linksback komt over van provinciegenoot MVV Maastricht, waarmee dinsdag een akkoord werd bereikt. Hoeveel hij kost, is niet bekendgemaakt.

Labylle doorstond de medische keuring met succes, waarna hij aansloot bij het trainingskamp van de selectie van trainer Maurice Steijn in Den Haag. De Venlose eredivisionist probeerde de verdediger al eerder te strikken. "Eerdere pogingen om hem naar Venlo te halen mislukten nog", reageert manager voetbal Stan Valckx op de clubsite.

"Ik ben blij dat het nu wel is gelukt, want Leroy is van toegevoegde waarde in de Eredivisie", vervolgt Valckx. "We streven ernaar alle posities dubbel bezet te hebben en met de positie van linksback was dat nog niet het geval." Na Lars Unnerstall, Tarik Tissoudali en Terry Antonis is Labylle de vierde nieuwe aanwinst van VVV deze zomer.

Labylle speelde eerder in eigen land voor Racing Genk en Standard Luik. Hij maakte in 2012 de overstap naar MVV, waarna PEC Zwolle hem een jaar later oppikte. Dat was geen succes, waarna hij terugkeerde in Maastricht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws