'Fiorentina opent jacht na deal met Inter: Oranje-middenvelder in beeld'

'Fiorentina opent jacht na deal met Inter: Oranje-middenvelder in beeld'

12-07-2017 14:53
8

Fiorentina klopt binnenkort mogelijk aan bij Middlesbrough voor Marten de Roon. De Serie A-formatie uit Florence is op zoek naar een opvolger voor Borja Valero. De Spaanse controleur maakte dinsdag de overstap naar Internazionale. 

Valero (32) leverde Fiorentina zo'n vijf miljoen euro op, weten Italiaanse media. La Viola heeft een aantal spelers op het oog als vervanger. Eén daarvan is De Roon. Hij speelde in het seizoen 2015/16 ook al in de Serie A. Een uitstekend jaar bij Atalanta Bergamo leverde de Oranje-international een transfer naar Middlesbrough op. 

Met die club degradeerde de oud-speler van sc Heerenveen en Sparta afgelopen jaar uit de Premier League. Volgens Engelse kranten kan De Roon nu voor ongeveer tien miljoen euro vertrekken. Eerder werden SS Lazio en zijn oude werkgever Atalanta al aan de middenvelder gelinkt.

Fiorentina zou ook een andere bekende naam op een scoutingslijst hebben staan. Sam Larsson (Heerenveen) is in beeld als opvolger voor Juventus-doelwit Federico Bernardeschi.