De Boer: 'Een kwaliteitsinjectie, ik denk dat hij ons verder kan helpen'

De Boer: 'Een kwaliteitsinjectie, ik denk dat hij ons verder kan helpen'

12-07-2017 22:58
3

Frank de Boer is blij met de komst van Loftus-Cheek. De eerste zomerversterking van Crystal Palace, die wordt gehuurd van Chelsea, is meer dan welkom op Selhurst Park.

"Hij is een heel talentvolle speler", reageert De Boer op het Twitter-account van zijn club. "Goede lengte, maar ondanks het feit dat hij best lang is, heeft hij een goede techniek. En hij is natuurlijk fysiek sterk. Dus als ik kijk naar onze selectie, dan denk ik dat hij ons verder kan helpen. Hij geeft een kwaliteitsinjectie."

"Hij is een normale aanvallende middenvelder, dat is duidelijk", antwoordt de Palace-manager op de vraag wat de beste positie van Loftus-Cheek is. "Maar gezien zijn fysieke mogelijkheden kan hij ook uit de voeten als een centrale middenvelder. We zien hem als een middenvelder. Uiteindelijk bepalen we op basis van wat het beste is voor het team en wat het beste is voor hemzelf welke positie hij gaat invullen."

Loftus-Cheek (21) staat al enkele jaren te boek als één van de grootste talenten van Engeland. Door een gebrek aan speeltijd bij Chelsea kwam dat er nog niet echt uit. Jaïro Riedewald wordt waarschijnlijk de volgende nieuwkomer bij Crystal Palace.