'Ik ben 23 jaar, het is tijd om echt door te breken bij PSV. Nu moet het'

'Ik ben 23 jaar, het is tijd om echt door te breken bij PSV. Nu moet het'

13-07-2017 07:55
42

Jürgen Locadia wil komend seizoen eindelijk écht gaan doorbreken bij PSV. Op 23-jarige leeftijd is het daar de hoogste tijd voor, zegt de aanvaller zelf in gesprek met De Telegraaf. 

Woensdagavond deed Locadia mee tijdens een oefenduel met het Zwitserse FC Sion (1-0 winst). "Ik heb vorig seizoen nauwelijks gespeeld door die liesblessure", zei hij na afloop. "Aan mijn medespelers en de technische staf wil ik een signaal afgeven, dat ik er voor het team wil en kan zijn. Ik ben inmiddels 23 jaar, het is nu tijd om echt een keer door te breken. Nu moet het."

Hij voelt zich fit. "Ik heb bijna helemaal geen krachttraining gedaan de laatste tijd. Vorig jaar kwam ik terug van vakantie met veel spiermassa en woog ik 90 kilo. Nu staat de teller op 82. Ik heb me juist gericht op stabiliteitsoefeningen en op de loopband gestaan."

Hoewel Locadia van nature een nummer 9 is, gebruikt Phillip Cocu hem doorgaans als hangende linksbuiten. De PSV-trainer zei al eens dat hij het idee heeft dat de aanvaller zich daar 'lekkerder voelt'. "Ik snap wel dat hij dat zegt, want hij zet mij daar neer. Het is zijn keuze, als hij vindt dat ik als linksbuiten beter rendeer. Daar kan ik als speler vrij weinig aan doen. Al weet iedereen dat ik dat wel geprobeerd heb, haha", lacht Locadia.