Sportief trauma voor FC Utrecht-routinier: Blijft voor altijd een litteken

Sportief trauma voor FC Utrecht-routinier: "Blijft voor altijd een litteken"

13-07-2017 08:25
15

FC Utrecht krijgt donderdagavond eindelijk de kans om zich in de voorronde van de Europa League te debacle voor het FC Differdange-debacle uit 2013. De Domstedelingen werden vier jaar geleden door de Luxemburgse club uitgeschakeld. Het steekt nog altijd bij Mark van der Maarel, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. 

Hij is de enige speler van FC Utrecht die er toen ook bij was. "En daar word ik nog steeds heel vaak mee geconfronteerd. Door iedereen eigenlijk. Door fans, door anderen. Het blijft voor altijd een litteken."

"Maar ik ben er nu wel klaar mee eigenlijk. Ik heb er veel voor over om dat voor altijd uit te wissen", vervolgt de verdediger. "En dat zeg ik ook tegen de andere spelers. Laat het een extra motivatie zijn voor de wedstrijd tegen Valletta FC. Dán kunnen we het uitwissen."

Ook Edouárd Duplan, inmiddels actief bij ADO Den Haag, bewaart louter slechte herinneringen aan de clash met Differdange. "Het is na de degradatie met Sparta de op één na pijnlijkste herinnering in mijn voetbalcarrière. In de return brak ik ook nog een middenvoetsbeentje. Het waren echt rampwedstrijden."

FC Utrecht komt donderdag om 19.30 uur in actie. Volgende week staat de return op het programma.