'Jongen met veel potentie' aan de slag bij Excelsior: Is er nog lang niet

'Jongen met veel potentie' aan de slag bij Excelsior: "Is er nog lang niet"

13-07-2017 15:53
9

Wout Faes verheugt zich op zijn tweede avontuur in de Eredivisie. Woensdag werd bekend dat Excelsior Faes (19) voor één seizoen huurt van Anderlecht. Afgelopen halfjaar was de Belgische verdediger op huurbasis actief bij sc Heerenveen. 

"De club gaf mij een goed gevoel bij de gesprekken", zegt de tiener voor de camera van RTV Rijnmond. "Excelsior staat er om bekend jonge jongens door te laten ontwikkelen, dat heeft de doorslag gegeven."

"Wout is een jongen met veel potentie. Wij denken dat hij in deze omgeving stappen kan maken. Hij heeft kwaliteiten, maar is er nog lang niet", licht Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag toe. "Bij Heerenveen heeft hij een moeizaam half jaar gehad, maar de club zelf ook. Hij is gebaat bij een rustige stabiele omgeving, die kunnen wij hem bieden."

Hoewel Faes niet in actie kwam tijdens de wedstrijd, herinnert hij zich de clash tussen Heerenveen en Excelsior op Woudestein nog goed. "Er hangt hier een relaxte sfeer, het is een gezellige club, een gezellig stadion. Als het vol zit zeker leuk. En ze spelen een spel wat mij ligt."