Barcelona bevestigt miljoenentransfer: nieuwe rechtsback komt naar Camp Nou

Barcelona bevestigt miljoenentransfer: nieuwe rechtsback komt naar Camp Nou

13-07-2017 21:29
12

FC Barcelona heeft een akkoord bereikt met Benfica over de transfer van Nélson Semedo. Dat bevestigt de Catalaanse grootmacht donderdagavond via de officiële kanalen.

Semedo ondertekent vrijdag een vijfjarig contract als de medische keuring geen problemen oplevert. Barça doet geen mededelingen over de transfersom, maar betaalt volgens Spaanse media dertig miljoen euro aan Benfica. Door bonussen kan die transfersom in de komende jaren oplopen naar 35 miljoen euro.

Barcelona haalt met Semedo de gewenste rechtsback in huis. De 23-jarige Portugees moet met Sergi Roberto gaan concurreren om een basisplek. Door zijn komst lijkt Barça de handdoek in de ringen te gooien in de strijd om Arsenal-back Hector Bellerin.

Semedo is een product van de Benfica-opleiding en won afgelopen sezoen de treble met de Portugese topclub. In twee seizoenen kwam hij tot 63 optredens. Deze zomer was de vleugelverdediger met Portugal actief op de Confederations Cup. Hij wordt de negende Portugees in het shirt van Barcelona.