'Ik heb Nouri bij Ajax zien opgroeien. Nauwelijks te bevatten, ik ben er stuk van'

'Ik heb Nouri bij Ajax zien opgroeien. Nauwelijks te bevatten, ik ben er stuk van'

13-07-2017 22:05
19

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk kan de slechte berichten over de gezondheidstoestand van Abdelhak Nouri niet bevatten. Ook de spelers zijn geschokt.

De ADO-selectie was tijdens het trainingskamp in Zeeland net aan de lunch begonnen toen het nieuws over Nouri insloeg als een bom. "Dit soort berichten raken mij altijd, maar deze is als een mokerslag binnengekomen. Ik ken dat ventje al jaren", reageert Groenendijk op de ADO-website. "Ik heb hem bij Ajax als het ware zien opgroeien. Een geweldig talent natuurlijk maar ook een prachtig mens. Dat dit hem is overkomen kan ik nauwelijks bevatten. Ik ben er stuk van."

Na het tragische nieuws sprak Groenendijk zijn spelers toe. Een aantal van hen kennen de Ajacied persoonlijk. "Binnen zo'n groep doemen natuurlijk ook veel vragen op. We hebben er even met elkaar over gesproken. Mijn gedachte is bij Nouri, zijn familie, vrienden en collega's. Ik wil graag mijn medeleven betuigen. Persoonlijk, maar ook namens mijn hele staf en spelersgroep. Het is niet te bevatten welk leed zij moeten dragen."