Gerucht in Nigeria: AZ en Groningen scouten spits in duel met Galatasaray

Gerucht in Nigeria: AZ en Groningen scouten spits in duel met Galatasaray

15-07-2017 09:45
6

Een geruchtje in Nigeria zaterdag: Alhaji Gero wordt in verband gebracht met een transfer naar de Eredivisie. Scouts van AZ en FC Groningen zouden op de tribune hebben gezeten voor de spits van Östersunds FK.

De 23-jarige Nigeriaanse aanvaller kwam deze week met de Zweedse club in actie in de tweede voorronde van de Europa League. In eigen huis werd verrassend met 2-0 gewonnen van de Turkse topclub Galatasaray. Gero speelde 81 minuten mee in het duel waarbij scouts van AZ, FC Groningen en het Zwitserse FC Sion voor hem op de tribune zouden hebben gezeten. Dat meldt All Nigeria Soccer althans.

Gero speelt sinds begin 2016 voor Östersunds. Eerder kwam hij ook uit voor Östers in Zweden en Vibörg in Denemarken. Een transfer lijkt voorlopig nog onwaarschijnlijk. Groningen liet na de komst van Lars Veldwijk al weten dat het voorlopig klaar is op de transfermarkt, terwijl AZ met Wout Weghorst en Fred Friday al twee spitsen in de gelederen heeft. Daarachter zit bovendien nog het jonge toptalent Myron Boadu.