De Jong geeft signaal af aan Benítez: fraaie steekbal tijdens Newcastle-rentree

De Jong geeft signaal af aan Benítez: fraaie steekbal tijdens Newcastle-rentree

15-07-2017 16:15
12

Siem de Jong heeft zijn eerste wedstrijd sinds zijn terugkeer bij Newcastle United gewonnen. Het Schotse Heart of Midlothian FC werd met 1-2 verslagen en De Jong, vorig seizoen op huurbasis actief bij PSV, blonk uit met een fraaie steekbal bij de openingstreffer.

De overwinning werd alles behalve eenvoudig binnengesleept door de mannen van Newcastle-manager Rafael Benítez. De 0-1 was echter snel een feit: na een mooie steekbal van De Jong rondde vleugelspeler Dwight Gayle af. Jamie Walker schoot niet veel later raak namens Heart of Midlothian, maar Gayle schoot na 25 minuten zijn tweede van de middag binnen: 1-2. Dat was ook gelijk de eindstand.

Benítez zei na afloop tevreden te zijn over het duel én het weerzien met een aantal spelers, waaronder De Jong. "Je moet altijd naar spelers kijken, kijken of ze zich hebben ontwikkeld. Het is een goede kans om iedereen te zien spelen", aldus Benítez in gesprek met aanwezige Engelse media. 

Voor De Jong is het nog de vraag of hij bij Newcastle blijft. Het contract van de middenvelder loopt door tot medio 2020. Engelse media meldden afgelopen maand dat Benítez geen toekomst meer ziet in de oud-Ajacied, die dan ook zou mogen vertrekken deze zomer.