PEC Zwolle wil spits zo snel mogelijk kwijt: Hij moet op zoek naar wat anders

PEC Zwolle wil spits zo snel mogelijk kwijt: "Hij moet op zoek naar wat anders"

15-07-2017 23:25
7

Na het aantrekken van Diederik Boer, Erik Bakker, Younes Namli, Dico Koppers en Piotr Parzyszek zoekt PEC Zwolle nog naar een linksbenige centrale verdediger. Technisch directeur Gerard Nijkamp vertelt dat zaterdag in gesprek met RTV Oost. 

Voordat PEC in actie kan komen op de transfermarkt, moeten er echter spelers verkassen. "We willen eerst jongens kwijtraken. Voor Thanasis Karagounis bijvoorbeeld is geen toekomst bij PEC Zwolle, dus hij moet op zoek naar wat anders. Er spelen wel wat zaken en op het moment dat dat definitief wordt, kunnen we doorschakelen", aldus Nijkamp.

"Dan is het de bedoeling om een linker centrale verdediger te halen. En meer naar het eind van de transferwindow gaan we ook nog kijken naar een linkervleugelverdediger, omdat die positie ook niet echt dubbel bezet is."

Van het afgelopen seizoen heeft Nijkamp geleerd dat té veel huurlingen in de selectie niet handig is. "We zullen ook best nog wel een speler gaan huren, maar dat mag niet de overhand krijgen en een gehuurde speler moet direct zijn waarde hebben voor het team. Django Warmerdam en Queensy Menig hebben dat het afgelopen seizoen laten zien."