Update: Sevilla bevestigt miljoenendeal met Manchester City over Nolito

Update: Sevilla bevestigt miljoenendeal met Manchester City over Nolito

16-07-2017 18:18
5

Nolito staat een jaar na zijn vertrek bij Celta de Vigo voor een terugkeer naar Spanje. Sevilla heeft een akkoord bereikt met Manchester City over de transfer van de vleugelspeler, die voor drie jaar kan tekenen als hij de medische keuring doorstaat.

Dat bevestigt de Andalusische club. Nolito speelde pas een seizoen voor Manchester City, waar hij een van de eerste aankopen van manager Pep Guardiola werd. De Spaans international kwam in Engeland echter niet uit de verf. Hij scoorde vier keer in negentien Premier League-optredens en moest vaak genoegen nemen met een reserverol.

Bij Sevilla lijkt voor Nolito weer een belangrijke rol weggelegd. De dertigjarige aanvaller wordt herenigd met trainer Eduardo Berizzo, met wie hij samenwerkte bij Celta. Sevilla betaalt naar verluidt zo'n negen miljoen euro voor Nolito, die Vitolo moet vervangen. Laatstgenoemde vertrok na een heuse soap naar Atlético Madrid.

Sevilla nam verder al afscheid van Vicente Iborra (Leicester City) en Adil Rami (Olympique Marseille). Daartegenover staat de komst van Luis Muriel, Éver Banega, Guido Pizarro en Sébastien Corchia.

Update 18.18: Sevilla heeft de komst van Nolito afgerond. De Spaanse vleugelaanvaller komt over van Manchester City en tekent een driejarig contract in Andalusië. Sevilla betaalt volgens Spaanse media elf miljoen euro aan City, dat een jaar geleden nog achttien miljoen euro voor hem overmaakte naar Celta de Vigo. Nolito kwam in Engeland nauwelijks aan de bak.