'Neymar voelt zich oncomfortabel met Barça rol: vertrek dichter- en dichterbij'

'Neymar voelt zich oncomfortabel met Barça rol: vertrek dichter- en dichterbij'

17-07-2017 18:32
27

Het Catalaanse Sport pakt uit met een verhaal over Neymar. De Braziliaan zou zich minder en minder op zijn gemak voelen met zijn rol bij FC Barcelona, waar hij door de aanwezigheid van Lionel Messi voorlopig niet dé absolute ster zal zijn.

Neymar heeft op clubniveau alle prijzen gewonnen die er te winnen zijn, maar de Ballon d'Or ontbreekt op zijn palmares. Hoewel hij in 2015 als derde eindigde in de verkiezing van wereldvoetballer van het jaar, denkt de dribbelaar niet te kunnen winnen zolang hij in de schaduw van Messi opereert bij Barcelona.

Om die reden laat Neymar, op 25-jarige leeftijd, meer dan ooit zijn oren hangen naar een deel van zijn entourage, dat hem aanmoedigt elders zijn kans te pakken, aldus Sport. Over belangstelling hoeft de aanvaller niet te klagen. Teams als Manchester City, Manchester United, Paris Saint-Germain en zelfs Real Madrid zoeken naar een nieuw mondiaal uithangbord.

In 2016 had het kamp van Neymar al eens contact met PSG, terwijl José Mourinho hem eind vorig seizoen probeerde te overtuigen naar United te komen. "Wie weet wat er morgen gebeurt? Manchester? Ja… of Eibar", zei Neymar vorige week. Als hij inderdaad open blijkt te staan voor een nieuw avontuur, is een transfer echter nog altijd ver weg.

Neymar ligt tot medio 2021 vast bij Barça, verdient vijftien miljoen euro per seizoen en heeft een ontsnappingsclausule van op dit moment tweehonderd miljoen euro. Dat bedrag loopt elk jaar op. De Catalanen moeten niettemin op hun hoede zijn.