Totti zet officieel punt achter carrière en begint een nieuwe: 'Dat deel zit erop'

Totti zet officieel punt achter carrière en begint een nieuwe: 'Dat deel zit erop'

Gepubliceerd: maandag 17 juli 2017 om 19:44ma 17-07-2017 om 19:44

Francesco Totti heeft zijn voetbalschoenen definitief opgeborgen. De veertigjarige Italiaanse voetballegende gaat als directeur verder bij AS Roma. Wat zijn takenpakket precies in gaat houden, gaat hij de komende periode bekijken.

"Het eerste deel van mijn leven, het deel als voetballer, zit erop. Nu begin ik aan een minstens net zo belangrijk deel als directeur. Ik hoop te kunnen bereiken wat ik op het veld ook heb bereikt", laat Totti weten op de clubsite. Hij nam op 28 mei afscheid als voetballer van zijn jeugdliefde. De aanvaller speelde liefst 25 jaar in het eerste elftal van Roma.

"Ik wilde dat die wedstrijd nooit zou eindigen", aldus Totti. "Het was te belangrijk, te meeslepend. 25 jaar bij AS Roma leidde tot dat moment. Ik heb zoveel gekregen als voetballer en ik probeer nu veel terug te geven. Nu begint een nieuwe fase, een nieuw avontuur. Maar het kan zes maanden, een jaar of twee jaar duren voordat ik mij echt op mijn gemak voel in mijn nieuwe rol."

Er was veel onduidelijkheid over de toekomst van Totti, die zijn afscheid als voetballer nog niet officieel had aangekondigd. Dat verleidde onder meer een club uit Japan hem een aanbieding te doen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws