Update: Nice maakt komst routinier bekend: opnieuw treffen met Ajax

Update: Nice maakt komst routinier bekend: opnieuw treffen met Ajax

18-07-2017 19:26
21

Ajax moet in de duels met OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League ook rekening houden met Christophe Jallet. De nummer drie van de Ligue 1 van het voorbije seizoen neemt de verdediger transfervrij over van Olympique Lyon.

Jallet had nog een eenjarig contract, maar mocht vertrekken van Lyon, dat met Kenny Tete al een opvolger haalde. Volgens Franse media, waaronder L'Equipe, doorloopt de 33-jarige Fransman dinsdag de medische keuring, waardoor hij op tijd ingeschreven kan worden voor het eerste treffen met Ajax op 26 juli.

Jallet is een oude bekende van Ajax. Afgelopen seizoen stond de rechtsback met Lyon tegenover de Amsterdammers in de halve finale van de Europa League. Hij speelde sinds 2014 voor Lyon, dat hem destijds overnam van Paris Saint-Germain. Zijn teller bleef het voorbije seizoen steken op dertien optredens in de Ligue 1.

Jallet kwam in beeld bij Nice, nadat er geen akkoord werd bereikt met Arsenal over Mathieu Debuchy.

Update 18/7 19.26 uur: De komst van Christophe Jallet is definitief. OGC Nice maakt dinsdag via de officiële kanalen bekend dat de ervaren rechtsback transfervrij overkomt van Olympique Lyon. Hij is op tijd om ingeschreven te worden voor de derde voorronde in de Champions League tegen Ajax.