'Hilariteit bij Real Madrid om NEC: 'nee' na verzoek van directeur Oversier'

'Hilariteit bij Real Madrid om NEC: 'nee' na verzoek van directeur Oversier'

18-07-2017 10:14
63

Mink Peeters wordt komend seizoen waarschijnlijk verhuurd aan een andere club. Het management van de Real Madrid-speler laat aan Ajax Showtime weten dat de grootmacht hem graag tijdelijk elders wil stallen.

De clubleiding heeft vertrouwen in de negentienjarige Nederlander, die momenteel deel uitmaakt van het tweede team van Real Madrid, Castilla. Daarmee speelt hij in de Segunda Division B. Om Peeters meer ervaring op te laten doen zou de club een verhuur aan een ploeg die op het hoogste niveau speelt een reële optie vinden.

Peeters kan zich tegelijkertijd opmaken voor een contractverlenging in Madrid. De huidige verbintenis van de oud-speler van Ajax loopt door tot medio 2018. Peeters werd eerder gelinkt aan NEC, maar algemeen directeur Remco Oversier liet weten dat de club dat niet ziet zitten. "Als we zo'n speler huren dan moet het garantie zijn op speelminuten, anders is elke partij een verliezer", zei Oversier tegen de Gelderlander.

Real-hilariteit over NEC
Ajax Showtime meldt echter dat Oversier Peeters niet kende toen investeerders van NEC hem binnen brachten. De directeur zou derhalve een proefperiode van een week hebben voorgesteld, maar dat zorgde volgens het medium 'voor hilariteit bij Real Madrid'. De club zou het onnodig vinden om Peeters ergens stage te laten lopen nu er veel clubs geïnteresseerd zijn. Real en Peeters zouden NEC om die reden een 'nee' hebben verkocht.