AZ wijst Haps-opvolger direct aan: Prima, dat is een win-win-situatie

AZ wijst Haps-opvolger direct aan: "Prima, dat is een win-win-situatie"

18-07-2017 12:54
24

AZ gunt Ridgeciano Haps een transfer naar Feyenoord. De Alkmaarders doen geen mededelingen over de transfersom, maar zijn blij met de deal.

"Van Ridgeciano wisten we dat hij na twee goede seizoenen toe was aan een volgende stap", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van de club. "Daar hebben wij aan meegewerkt onder de voorwaarden die voor AZ acceptabel zijn."

Wedden

Meer odds

AZ gaat niet op de transfermarkt op zoek naar een opvolger van Haps. Trainer John van den Brom laat aan Voetbal International weten dat Thomas Ouwejan het vertrouwen krijgt. "Die is hier opgeleid, we weten wat we aan hem hebben, hij weet wat we hier verwachten op de linksbackpositie; prima, dat is een win-winsituatie. Ridge heeft een mooie transfer verdiend, AZ ontvangt een afkoopsom en een talent uit de eigen kweek krijgt een kans. Zo moet het zijn."

Van den Brom beseft dat de 21-jarige Ouwejan misschien hier en daar nog wel wat foutjes gaat maken. "Dat calculeer je in bij een jonge jongen. Voor mij als trainer is het prachtig om met dergelijke talenten aan hun ontwikkeling te werken. En voor de club is het goed dat jeugdspelers zien dat ze bij AZ daadwerkelijk perspectief hebben. Dat geeft een positieve dynamiek aan onze opleiding."