Geen 'toevallige' deal met Feyenoord: 'Hij stond al heel lang op ons lijstje'

Geen 'toevallige' deal met Feyenoord: 'Hij stond al heel lang op ons lijstje'

18-07-2017 19:20
24

AZ speelde al langer met het idee om Marko Vejinovic terug te halen naar Alkmaar. De onderhandelingen over de transfer van Ridgeciano Haps zorgden ervoor dat dat proces versneld werd.

"De middenveldpostie waar Marko gaat spelen, daar hadden wij nog wel een plekje voor vrij", licht Max Huiberts, directeur voetbalzaken, toe op het clubkanaal. De interesse in Vejinovic staat verder los van de verkoop van Haps. "Dat komt dan toevallig zo uit, want Marko stond al heel lang op ons lijstje. Die kennen we goed, die hebben we gevolgd. Een ideale speler voor deze positie."

"Op het moment dat je met Feyenoord in gesprek gaat over de transfer van Ridgeciano, kom je automatisch ook op Marko uit en kijk je of dat tot de mogelijkheden behoort. Uiteindelijk is dat gelukkig allemaal bij elkaar gekomen en gaat Marko een jaar voor ons spelen", aldus Huiberts, die aangeeft dat Vejinovic als verdedigende middenvelder wordt gezien. "Hij heeft ook al bewezen in het verleden bij AZ, daarna bij Heracles en Vitesse, dat hij die positie geweldig kan invullen. Dat het de laatste anderhalf jaar wat minder is geweest bij Feyenoord is jammer, want ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om daar ook te spelen."