AZ deelt nieuw contract uit: Nu is het aan mij om het waar te maken

AZ deelt nieuw contract uit: "Nu is het aan mij om het waar te maken"

18-07-2017 22:20
4

AZ ziet het zitten in Koen Bucker. Het contract van de 21-jarige doelman is dinsdag met twee jaar verlengd. Bucker ligt nu tot de zomer van 2019 vast in Alkmaar. 

In november 2016 maakte Bucker voor de eerste keer deel uit van de A-selectie van AZ. Trainer John van den Brom nam hem toe mee naar Ierland voor het Europa League-duel met Dundalk. "Met deze nieuwe overeenkomst behouden we een talentvolle doelman uit de eigen jeugdopleiding", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van de club.

"Afgelopen seizoen hield hij in twee van zijn drie Tweede Divisie-wedstrijden de nul en reiste hij al eens mee met de A-selectie voor een Europees duel. Dat zijn mooie voorbeelden van zijn ontwikkeling. Nu mag hij de komende twee seizoenen gaan bewijzen dat hij klaar is voor het betaalde voetbal."

Bucker zelf vindt zijn contractverlenging 'fantastisch'. "Er spreekt vertrouwen uit. Nu is het aan mij om het waar te maken. Daar ga ik mij 100 procent voor geven. Ik wil dit seizoen bij Jong AZ mijn debuut in het betaalde voetbal maken en op termijn van waarde worden voor het eerste."