Barazite trekt Utrecht-deur met pijn in het hart dicht en tekent voor twee jaar

Barazite trekt Utrecht-deur met pijn in het hart dicht en tekent voor twee jaar

19-07-2017 10:06
27

Nacer Barazite zet, als de laatste plooien gladgestreken worden, woensdag zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Evkur Yeni Malatyaspor. Barazite verkoos de Turkse club boven een nieuw verblijf bij FC Utrecht.

Barazite reisde maandag naar Istanbul af om met de Turkse promovendus te onderhandelen. Dinsdag werd er op hoofdlijnen een akkoord bereikt. "Het gevoel bij de mensen, de visie van de club, het plekje voor mij binnen het team, de competitie als uitdaging en het contract maakte het plaatje compleet", vertelt Barazite aan VoetbalPrimeur.

Fans van FC Utrecht hoopten de voorbije weken nog op een scenario waarbij Barazite alsnog in de Domstad zou belanden. "FC Utrecht was absoluut een optie", aldus de speler zelf. "De band die ik met mijn teamgenoten, de supporters, de personeelsleden, de technische staf en de trainer heb, maakte Utrecht zeer speciaal. Ik heb heel veel te danken aan deze geweldige club, de supporters maar ook zeker de trainer die altijd in mij heeft geloofd."

Dat Barazite zijn carrière de voorbije jaren bij FC Utrecht nieuw leven kon inblazen, zal hij niet vergeten. "Dat maakte het voor mij ook heel lastig. Maar gezien mijn leeftijd en ambities wilde ik nog graag een buitenlands avontuur tegemoet gaan", aldus Barazite, die zich dit seizoen mag bewijzen en de Turkse Süper Lig. "Het doel voor mij is om de waardering die de club naar mij uitspreekt terug te betalen met prestaties op het veld. Ik hoop met mijn prestaties ook de supporters te kunnen vermaken. Het doel is om te gaan verrassen op het hoogste niveau."

(Wout Stravers / VoetbalPrimeur)