'Ik heb niks tegen Aziaten, maar Wang is een vage Chinees en een rare snuiter'

'Ik heb niks tegen Aziaten, maar Wang is een vage Chinees en een rare snuiter'

19-07-2017 12:02
38

John van Zweden peinst er niet over om ADO Den Haag over te nemen van United Vansen. Dat zegt de 'behangkoning van Den Haag' in een interview met Nieuwe Revu.

Van Zweden is dankzij de verkoop van zijn Swansea City-aandelen in 2016 vermogend, maar overweegt zeker geen poging. "Ja, ik kan ADO kopen, maar dat wil ik helemaal niet", is hij duidelijk. "Van meet af aan heb ik gezegd dat ik ADO wil redden, maar niet in mijn eentje. Dat heb ik ook plechtig beloofd aan mijn vrouw Wendy. Bovendien moet je niet één eigenaar willen. Dat is link. Neem FC Utrecht. Die Frans van Seumeren is een wereldgozer. Maar wat moet er van Utrecht terechtkomen als hij failliet gaat of er iets ernstigs gebeurt?"

In de pers en op Twitter laat Van Zweden zich alles behalve positief uit over eigenaar Hui Wang. Sommige opmerkingen, zoals 'rare spleetoog' en 'halftamme Chinees', zitten zelfs tegen het racistische aan. Van Zweden daarover: "Ik kan verbaal hard uit de hoek komen en daar schrikken mensen van. Maar nogmaals: ik ben absoluut geen racist. Ik heb niks tegen Aziaten, maar die Wang is een vage Chinees en een hele rare snuiter, en inmiddels heeft hij ook bewezen volkomen onbetrouwbaar te zijn. Hij komt zijn financiële afspraken niet na. De geldstromen waaruit United Vansen put, zijn allesbehalve transparant."