Update: AZ reageert op 'stoorzender': Heeft gewoon weinig perspectief

Update: AZ reageert op 'stoorzender': "Heeft gewoon weinig perspectief"

19-07-2017 18:00
68

Ben Rienstra en Ilias Bel Hassani zijn op weg naar de uitgang bij AZ. Het duo is door trainer John van den Brom niet meegenomen op trainingskamp.

AZ laat Rienstra gaan omdat hij volgens AZ Fanpage een 'storende factor' is. Hij raakte het afgelopen seizoen zijn basisplaats kwijt en heeft sindsdien moeite om de motivatie op te brengen om voor AZ te spelen. Rienstra loopt al langer met een vertrekwens. Naar verluidt is het Griekse PAOK Saloniki in de markt voor de middenvelder, die op het punt staat om zijn derde seizoen in Alkmaar te beginnen. 

Ook Bel Hassani mag (tijdelijk) weg. De middenvelder speelt pas één seizoen bij AZ, dat hem overnam van Heracles Almelo. Volgens AZ Fanpage is een vertrek op huurbasis 'sowieso een optie'. Dat hangt af van de wensen van de geïnteresseerde clubs. Het afgelopen seizoen kwam Bel Hassani in competitieverband 25 keer in actie in Alkmaar.

Ondertussen hoopt AZ zich te versterken met de Noor Frederik Midtsjo. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Midtsjo is een 23-jarige middenvelder die speelt bij Rosenborg. Eerder dit jaar haalde AZ al Jonas Svensson op bij die club.

Update 18.00 uur: AZ spreekt in Athene tegen dat Ben Rienstra een stoorzender vormt in de selectie. 'Dat is onzin. Hij heeft gewoon weinig perspectief', laat de Alkmaarse club in een reactie weten aan De Telegraaf.