Vink spreekt na afscheid over 'zwarte bladzijde': Zo oneerlijk, zo persoonlijk

Vink spreekt na afscheid over 'zwarte bladzijde': "Zo oneerlijk, zo persoonlijk"

19-07-2017 14:54
29

Pieter Vink maakte woensdag bekend na 22 jaar te stoppen als scheidsrechter in het betaald voetbal. De arbiter kende veel hoogtepunten, waaronder grote Champions League-duels, maar beleefde ook één groot dieptepunt.

Vink vertelt daarover in zijn afscheidsinterview op de website van de KNVB. "De handsbal die ik miste in het duel tussen AZ en FC Twente en de schorsing die ik daarna opgelegd kreeg van Henk Kesler", noemt de arbiter zijn grootste dieptepunt. In 2010 werd Vink voor de rest van het seizoen geschorst nadat hij op 13 april een handsbal van AZ-verdediger Simon Poulsen over het hoofd zag. "Die handsbal die Vink miste kon je op de Afsluitdijk nog zien", zei oud-directeur Kesler over dat incident.

Het zit Vink nog altijd dwars dat hij zo hard werd aangepakt door de voetbalbond. "Ik kan er nog steeds emotioneel van worden. Het is zo oneerlijk. Zo persoonlijk. Daar kan ik nog steeds niet mee leven, nee. Een zwarte bladzijde in mijn carrière", aldus de arbiter, die op 29 juli zijn laatste wedstrijd fluit.

Lees ook: Arbiter Vink neemt moeilijk besluit: "Niet meer energie om me terug te knokken"