Arbiter Vink neemt moeilijk besluit: Niet meer energie om me terug te knokken

Arbiter Vink neemt moeilijk besluit: "Niet meer energie om me terug te knokken"

19-07-2017 14:08
19

Pieter Vink stopt als scheidsrechter in het betaald voetbal. De vijftigjarige leidsman merkt dat hij het fysiek niet meer kan opbrengen.

Vink zal op 29 juli zijn laatste wedstrijd fluiten in De Kuip. Feyenoord en Real Sociedad oefenen dan tegen elkaar. In een verklaring van de KNVB legt Vink uit waarom hij na 22 jaar stopt als professioneel arbiter. "Toen ik onlangs weer geblesseerd raakte, voelde ik dat het moment gekomen was om te stoppen. Met pijn in het hart, maar het is goed zo", zegt Vink.

Twee jaar geleden kreeg de arbiter voor het eerst serieuze klachten en deze zomer ging het opnieuw mis. "Ik heb niet meer de energie om me weer terug te knokken", zegt Vink nu. Hij zal zich in de toekomst blijven inzetten voor het scheidsrechtersvak en jongeren enthousiast maken om arbiter te worden. Vink is blij met de ontwikkelingen in zijn vakgebied.

"Het voetbal is een conservatieve wereld, maar gelukkig komt daar steeds meer verandering in", weet Vink. "Denk aan de Videoreferee of aan de 'triple punishment'. Ik denk dat dat in de toekomst nog veel verder zal gaan. Het is een trein die is vertrokken en die niet meer zal stoppen. Het publiek moet vermaakt worden met sneller en attractiever voetbal en als dat kan door de spelregels wat aan te passen, dan juich ik dat alleen maar toe."