Klaassen treft landgenoten: 'Een grote club in de regio'

Klaassen treft landgenoten: 'Een grote club in de regio'

19-07-2017 15:17
16

Davy Klaassen treedt woensdagavond met Everton aan tegen een Nederlandse club. De voormalig Ajax-middenvelder oefent tegen FC Twente, de enige club waartegen hij nooit een doelpunt wist te maken.

Dat gegeven is ook bij hemzelf bekend, zo vertelt hij op de clubwebsite van Everton. "Hopelijk komt daar verandering in. Twente is een grote club in de regio. Er zullen veel fans komen. Ze hebben een jong team. Enkele goede spelers zijn verkocht, maar ze hebben een goede jeugdopleiding en spelen aanvallend voetbal."

De wedstrijd tegen FC Twente is voor Everton een generale voor de Europa League-wedstrijden tegen het Slowaakse Ruzemberok of Brann Bergen uit Noorwegen. "Normaal gaat de voorbereiding vooral over fitheid, maar voor ons komt er al een wedstrijd aan waar iets te winnen valt. We moeten er klaar voor zijn", aldus Klaassen, die het goed naar zijn zin heeft bij zijn nieuwe club. "Ik vermaak me hier prima. Ik wen snel en de trainingen zijn leuk. De manager heeft me zijn ambitie uitgelegd en gezegd dat er nog meer nieuwe spelers kwamen."